viner fra Spania 

Mange regioner og variasjon av stiler

Spania har en rik og langvarig tradisjon innen vinproduksjon, som strekker seg tilbake tusenvis av år. Landets varierende geografi, klima og jordsmonn har skapt et ideelt miljø for dyrking av vindruer, og dette har gjort Spania til en av verdens ledende vinprodusenter.

Vår lidenskap ligger i å velge viner fra forskjellige spanske regioner, som gir en autentisk smaksopplevelse og som gjenspeiler terroiren og kulturen.

Vårt mål er å tilby viner til enhver anledning og enhver lommebok. Nedenfor presenterer vi våre samarbeidspartnere.

Bodegas Veganzones

På en platå 912 moh i Ribera del Duero ligger Bodegas Veganzones, den høyeste vingården i distriktet. De røde vinene er basert på den anerkjente Tempranillo-druen, mens den hvite vinen er basert på den forfriskende Verdejo-druen fra Rueda. Vinstokkene vokser i en kalkrik jord og med en alder av minst 35 år resulterer i mer konsentrerte smaker og kompleks aroma. Top vinen «912 de Altitud cuadrado» er gjord på druer fra 100 år gamle stokker.

Med vindfulle varme dager og kjølige netter, skapes ideelle forhold for druene til å modne naturlig, uten behov for kjemiske bekjempningsmidler. Den unike kombinasjonen av høyde og klima gir disse viner en særegen karakter og kvalitet.

Bell Cros

Litt sørvest for Barcelona finner man Tarragona, og hvis man drar opp i fjellene rett inn i landet vestover, kommer man til Comarca Priorat med hovedstaden Falset. Grevskapet (comarca) Priorat inneholder to sammenvevde vinområder – DOQ Priorat og som igjen nesten er omringet av DO Montsant.

I Spania er det kun Rioja og Priorat som har den høyeste klassifiseringen DOQ-merking, Denominació d’Origen Qualificada, (DOCa). Montsant oppnår den nest høyeste, DO, Denominació d’Origen. De to deler samme historie, klima og samles på gatene i Falset. Men mens DOQ Priorat ble et verdenskjent distrikt, havnet DO Montsant i skyggen av sin berømte søster. Men ikke nå lenger…

Bell Cros har raskt etablert seg som en ledende vinprodusent i Catalonia ved å kombinere moderne produksjonsutstyr, en profesjonell organisasjon ledet av Joan Asens som vinmaker, og har også oppnådd økologisk sertifisering for sine gamle vingårder. Dette imponerende resultatet har blitt oppnådd gjennom en grundig og engasjert tilnærming til vinproduksjon, samt deres investering i toppmoderne utstyr har vært en nøkkel for å opprettholde kvaliteten gjennom hele produksjonsprosessen.

Bodegas Petrón

Bodegas Petrón ble grunnlagt i 2005 og ligger i Doade (Sober), midt i hjertet av Ribeira Sacra. Vingården eier ulike vinmarker langs elven Sil, rikelig med vinstokker som har overlevd tidens tann og som fortsatt er i god form for å levere druer av høy kvalitet, hovedsakelig av Mencía-druen.

Vinene fra Bodegas Petrón blir produsert i en bodega med spennende arkitektur og moderne produksjonsutstyr. Alle vinene  har klassifikasjon D.O. Ribeira Sacra og kommer fra området Amandi.

SAMPEDRO & ALONSO

Sampedro & Alonso , is a project of three friends dedicated to the world of viticulture in El Bierzo for several generations. With a clear objective of caring for and loving the vineyard, they maintain the values, the essence and the honesty of the winemaking process and the care of the vines. They are deeply committed to their land and to Mencía . They fight not to separate from the essence, the purity of its fruits and the craftsmanship in the elaboration of their wines as our ancestors did.

Our variety grape vineyards Mencía , located in the Paraje Xardín , in the locality of Villadecanes , are located in slopes with an average slope of 10%, in an altitude of around 500m., oriented to the west, making them gather some exceptional conditions to obtain a great wine.

Bodegas Carchelo

Grunnlagt i 1990 i Jumilla (Murcia), ved foten av Regional Park Sierra del Carche, dyrker Bodegas Carchelo vingården på en bærekraftig måte og 100% av vingården blir arbeidet økologisk.

Med en gjennomsnittlig høyde på 600 meter over havet ved innlandet og på Altiplano, gjør det mulig å ha et middelhavskontinentalt mikroklima, varmt, tørt og med sterke kontraster i temperatur og friske av vinder fra fjellene.

Vinmarkene ligger på tomter spredt over forskjellige områder i DO JUMILLA, alltid på fattige jordsmonn med kjølige orienteringer.

Bodegas La Remediadora

Bodegas La Remediadora ble etablert i 1946. Den ligger i byen La Roda sørøst i Castilla La Mancha, en region med en betydelig vintradisjon. Vingården eier over 1600 hektar med vinmarker, på jord som er privilegert med hensyn til sammensetningen av jordsmonnet, hovedsakelig leir-kalkholdige jordarter, som er ideelle for produksjon av kvalitetsviner.

Klimaet er strengt, med kalde vintre, tørre og varme somre, der regnet faller spredt om høsten og våren. Disse klimatiske forholdene, sammen med kalkholdige-leiraktige, permeable, fruktbare og grunne jordarter, fører til lave avlinger per plante, men av høy kvalitet, og muliggjør full modning og god helse, noe som er avgjørende for produksjonen av utmerkede viner.

Tradisjonelt har de mest dyrkede variantene vært Tempranillo og Airén, men i streben etter å forbedre kvaliteten på viner har man omstrukturert vingårdene og inkludert flere varianter. Nå produseres Tempranillo, Syrah, Cabernet, Merlot, Petit Verdot, Bobal, Airén, Macabeo, Sauvignon Blanc, Verdejo og Moscatel. 

Vi begynner med å introdusere to fruktige og velsmakende viner til det Norske markedet.

La Villa Real 100% Tempranillo og La Villa Real 100% Chardonnay. Disse to vinene kommer i 75cl flaske basert på 50% resirkulert glass og der flasken veier mindre enn 420g.